SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Maak kennis met… Parvathy Ravikumar

India en softwareontwikkeling is als Nederland en tulpen. Maar waar Nederlandse bedrijven hun softwareontwikkeling al langer uitbesteedden aan Indiase specialisten, wagen diezelfde specialisten nu ook steeds vaker hun geluk bij Nederlandse bedrijven. Zo ook onze jongste aanwinst, Parvathy Ravikumar, die sinds begin dit jaar als UI Developer het ontwikkelteam van SalesManager versterkt.

Dag Parvathy! Hoe ben jij als geboren en getogen Indiase in Nederland terechtgekomen?

Door de liefde: wat anders? (lacht) Toen mijn echtgenoot, die ook een baan in de IT heeft, in 2015 een mooie opdracht in Nederland kreeg aangeboden, ben ik met hem mee verhuisd. En zo bevond ik mij plots in Nieuw-Vennep!

Had je ook in India al in de ICT-sector gewerkt?

Ja. Ik ben afkomstig uit Kerala, in het zuiden van India. Nadat ik er een bachelor in de technologie had behaald, kon ik onmiddellijk als IT-analist bij Tata Consultancy Services aan de slag. Daar heb ik ruim vier jaar gewerkt. In die periode heb ik heel wat praktijkervaring opgedaan met zowel backend- als frontend-technologieën.

Hoe ben je hier dan bij SalesManager Software beland?

Toen ik in Nederland aankwam, heb ik eerst een paar jaar als softwareontwikkelaar in vaste loondienst gewerkt. Maar toen SalesManager mij eind vorig jaar via LinkedIn contacteerde, was ik al enkele jaren actief als freelancer. Het toeval wilde dat ik toen net opnieuw openstond voor een vaste job. Omdat de vacature van frontend-ontwikkelaar mij aansprak, ben ik eens gaan kijken op de website van SalesManager. Wat ik daar zag, beviel mij, en na een goed gesprek kon ik hier meteen aan de slag.

Je bent nog maar net gestart, maar kon je intussen toch al dingen realiseren?

Momenteel werk ik aan een nieuw UI-framework of wireframe, een ruwe schets of visuele voorstudie van de gebruikersinterface, voor ons nieuwe ERP-systeem dat volop in ontwikkeling is. Concreet komt dat neer op het ontwerpen van de verschillende gebruikersschermen voor ons ERP-systeem. Er ligt nog niets definitief vast. We zijn nog verschillende dingen aan het uitproberen.

Los daarvan: hoe bevalt het werken bij SalesManager je?

Ik voel mij hier uitermate welkom. Het kantoor is echt aangenaam en de sfeer bij de collega’s zit goed. Ik geniet sowieso van mijn werk en leer ook veel bij van mijn collega-ontwikkelaars.   

Verschilt deze omgeving toch niet heel erg van die bij pakweg TCS in India?

Ja, TCS is natuurlijk een enorm groot bedrijf! (lacht) Maar na TCS deed ik ook al wat ervaring op bij kleinere organisaties en zelfs bij een start-up. Bij mijn vorige werkgever was ik de enige ontwikkelaar. Daarbij vergeleken is SalesManager dan wel weer een groot bedrijf. (lacht)

Wat vroeg van jou als Indiase professioneel de meeste aanpassing?

Het grootste verschil tussen Nederlanders en Indiërs is dat Nederlanders veel directer zijn in hun communicatie. Als je in India een opdracht krijgt toevertrouwd, kan je die in principe niet weigeren of er enig voorbehoud bij maken. Je moet die opdracht gewoon aannemen, dat spreekt er vanzelf. Dat het soms oké is om nee te zeggen, dat heb ik hier moeten leren. Bij mijn vorige werkgever is het mij eindelijk gelukt. In het begin antwoordde ik gewoon op alles ja. (lacht) 

Heb je nog professionele dromen of concrete toekomstplannen?

Mijn belangrijkste focus blijft op UI gericht. Ik geniet in elk geval nog steeds van mijn werk als UI-ontwikkelaar. Maar ik leer ook graag bij over backend-technologieën. In SalesManager zijn al die technologieën nieuw voor mij, dus ik kan hier nog heel wat opsteken van collega’s. Daar kijk ik ook naar uit, zodat ik op termijn een meer complete, ‘full-stack’ ontwikkelaar kan worden, voor wie zowel de frontend als de backend geen geheimen meer heeft. 

Afsluitend, Parvathy: wat doe jij in je vrije tijd, als je niet aan het ontwikkelen bent?

Tekenen en schilderen is zowat mijn belangrijkste hobby. Ik hou ook wel van ambachtelijk handwerk, zoals bloemschikken en borduren. Eigenlijk is het diezelfde passie voor kleuren en ontwerpen die je ook in mijn werk ziet opduiken. Met mijn echtgenoot deel ik dan weer een passie voor reizen. Onze – voorlopig – favoriete bestemming is Spanje, met name Alicante, en onze favoriete citytrip gaat richting Praag. Maar we zijn ook altijd blij om naar Nederland terug te keren, waar we hopelijk nog lang kunnen verblijven.