SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Maak kennis met… Jeroen Visser

Begin dit jaar kreeg ons ontwikkelteam er in één klap een paar ervaren collega’s bij. Een van die aanwinsten voor het bedrijf is Jeroen Visser (47). Als Senior Software Engineer richtte hij zich de afgelopen maanden vooral op de ontwikkeling van ons nieuwe ontwikkelplatform. Hoog tijd voor een officiële introductie!

Hoi Jeroen! Je werkt momenteel bij ons in Amstelveen, maar oorspronkelijk kom jij uit het noorden, niet?

Dat klopt, ja. Ik ben opgegroeid in Groningen. Daar heb ik ook gestudeerd. Aan de Hanzehogeschool, om precies te zijn. Eerst elektrotechniek en vervolgens informatica. Tijdens die studies heb ik ook mijn partner Evelyn leren kennen, in het studentenhuis. 

Toen Evelyn een leuke baan in het zuiden van het land kreeg aangeboden, besloten we onze geboortestreek toch te verlaten en naar een meer centrale plek te verhuizen. Omdat vrienden uit Groningen vaak in Utrecht belandden, zijn wij in eerste instantie ook daar een nieuwe woning gaan zoeken. Uiteindelijk zijn we zo in Vleuten terechtgekomen, aan de rand van de Leidsche Rijn. En het bevalt ons daar heel erg goed.

Intussen heb je een kwarteeuw ervaring als softwareontwikkelaar. Aan jobaanbiedingen geen gebrek allicht in de huidige krappe arbeidsmarkt. Wat heeft jou uiteindelijk voor SalesManager doen kiezen?

SalesManager heb ik leren kennen via een vroegere collega, die hier intussen ook werkt. Eind vorig jaar waren wij tegelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging. We deden dat onafhankelijk van elkaar, maar hielden elkaar wel op de hoogte van onze contacten. Zo kwam ineens ook SalesManager op mijn pad. 

Het was geen liefde op het eerste gezicht, moet ik eerlijk bekennen. Een nieuw ERP-systeem ontwikkelen: dat klonk nogal droog, vond ik. (lacht) Maar bij nader inzien ging het hier wel om een greenfieldproject voor de ontwikkeling van een totaal nieuw product: precies waar ik naar op zoek was. Dat SalesManager bereid was om zijn bestaande ERP-systeem opzij te schuiven en gewoon opnieuw te beginnen, helemaal vanaf nul, vond ik best gedurfd. Ook puur technologisch sprak het project mij aan. Het ging om een cloud-native ontwikkeling op basis van Microsoft Azure … en blijkt dat nu net de richting te zijn die ik zelf ook uit wil!

Zijn er naast de jobinhoud nog andere elementen die je keuze voor SalesManager hebben beïnvloed? 

Zeker weten. Ook de hoge mate van flexibiliteit sprak mij enorm aan. Zo hoef je hier niet elke dag naar kantoor te komen. Eén vaste dag in de week beleggen we onze meetings. De rest van de week kunnen mijn collega’s en ik dan thuiswerken, als ons dat beter uitkomt. Het hele bedrijf is ingesteld op die moderne, flexibele manier van werken.

Dat het een klein bedrijf is, waar je nog echt het verschil kan maken, vind ik ook erg fijn. Ik had bijvoorbeeld evengoed bij een bank kunnen tekenen. Ik kon er in elk geval de nodige ervaring voor inbrengen en er zijn daar ook best leuke projecten te doen. Maar het idee om weer bij zo’n grote organisatie aan de slag te moeten, benauwde mij toch een beetje. Je moet weten: ik heb nog de blauwe pakkencultuur meegemaakt bij één van mijn vroegere werkgevers. In die tijd ging het er soms zo extreem aan toe dat het haast weer grappig werd. Had je niet de juiste stropdas om, bijvoorbeeld, dan kon het gebeuren dat een van de managers die zonder veel pardon afknipte! (lacht) Ook grappig: kwam je als software ontwikkelaar in zo’n verplicht blauw pak bij je klant aan, dan ging die er soms automatisch vanuit dat jij een van de leidinggevenden was. Ooit was er zelfs een klant die niet meer wilde dat we een pak aantrokken. We mochten nog wel langskomen, waarschuwde hij, maar zonder pak! (lacht)

Hier heb je zo’n pak niet meteen nodig, veronderstel ik?

Ik vermoed omdat ik ook geen contact heb met klanten, dat je hier alles aan mag doen wat je wil. Maar ik heb hier nog niet alle jaargetijden gehad. De afgelopen wintermaanden was het geen probleem, omdat ik gewoon in mijn lange broek naar kantoor kwam. Benieuwd wat het in de zomer zal geven, als ik in mijn korte broek kom opdagen. (lacht) Maar gezien de sfeer in het bedrijf heb ik wel het idee dat dit geen probleem zal vormen. Die huiselijke sfeer is precies ook een van die aspecten die mij aantrekt in SalesManager. 

Om af te sluiten: wat doe jij in je vrije tijd?

Momenteel richt ik me op mountainbiken. Alleen is het niet altijd makkelijk om er tijd voor vrij te maken. Zeker als je weet dat ik ook nog eens twee jonge kinderen van vijf en acht heb die de nodige aandacht opeisen. Het vooruitzicht van een betere werk-privébalans was een extra reden voor mij om voor SalesManager te kiezen. Skiën vind ik ook leuk om te doen. Zeker nu Sander en Myrthe de leeftijd hebben bereikt dat ze mee kunnen op wintersport. Daar verheug ik me alweer op voor volgend jaar.