SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Maak kennis met… Hans Kesting

Ervaring is een kostbaar goed. Daarom zijn wij ook zo blij met collega’s als Hans Kesting, die zijn rijke ervaring niet alleen ter beschikking stelt voor klanten, maar ook voor collega’s.

Dag Hans, jij bent nu ruim twee jaar bij ons in dienst als Senior Developer. Daarvoor had je ook al minstens twintig jaar als ontwikkelaar gewerkt. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

“Tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Twente kwam ik voor het eerst in aanraking met de boeiende discipline van het programmeren. Ik leerde er werken met de bijzonder invloedrijke vroege programmeertaal Algol 60. Zo werd ik langzaam maar zeker de wereld van computers ingezogen.

Eenmaal afgestudeerd, kon ik meteen aan de slag bij een bedrijf dat CAD/CAM-software verkocht. Ik leverde er de nodige ondersteuning, wat inhield dat ik af en toe ook een stukje code programmeerde. Toen ik na verloop van tijd op die functie uitgekeken raakte, stapte ik over naar een bedrijf dat webapplicaties ontwikkelde: eerst nog in JavaScript, later in .NET. Dat was nog in de tijd van de 1.0-versie van C# - in 2002, om precies te zijn. Toen de focus binnen dat bedrijf na een hele reeks overnames steeds verder weg bewoog van wat mij interesseerde, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij SalesManager.”

Wat houdt de functie van Senior Developer bij SalesManager precies in? Wat zijn je belangrijkste taken?

“Ons vlaggenschip is, zoals je weet, een grotere applicatie die de centrale bedrijfsprocessen van onze klanten ondersteunt. We zijn op dit moment bezig met een nieuwe versie en dat dat is een belangrijk project dat mij de komende periode intensief zal bezighouden. Tussendoor ben ik af en toe ook betrokken bij de aanpassing of uitbreiding van kleinere applicaties voor specifieke klanten.”

Gezien de route die jij als ontwikkelaar al hebt afgelegd, ben je ook de aangewezen persoon om allerlei kennis aan collega’s door te geven, veronderstel ik?

“Ja, ik denk dat ik zo langzamerhand wel van mezelf mag zeggen dat ik een boel ervaring heb met programmeren. (lacht) Die ervaring deel ik uiteraard ook graag met collega’s, zodat alle kostbare kennis hier in huis blijft, ook wanneer ik over enkele jaren met pensioen ga. Zo is er één jongere ontwikkelaar die ik regelmatig help met vragen en problemen waar hij zelf niet meteen uitkomt. Een andere collega, die tot nu toe vooral met VBScript heeft gewerkt, probeer ik op te leiden, zodat zij ook met C# kan werken in de .NET-omgeving.”

Tot slot: wat doe je in je vrije tijd, als je niet aan het programmeren bent?

“Een fervente sporter ben ik niet, maar ik fiets en wandel wel graag. En ik lees ook veel. Sciencefiction, uiteraard, zoals je van een echte computernerd verwacht.” (lacht)