SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Welke bekende ERP-systemen zijn er? (2023)

In de zoektocht naar het juiste ERP-systeem voor jouw organisatie, is het slim om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. In dit artikel bieden we een overzicht van verschillende populaire oplossingen die in 2023 beschikbaar zijn. Gebruik deze lijst met ERP-oplossingen om het juiste pakket voor jouw onderneming te vinden!

Over ERP

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Binnen organisaties lopen allerlei (digitale) bedrijfsprocessen door elkaar heen. Projectmanagement, boekhouding, HRM, productie, verkoop, verzending, facturering en ga zo maar door. Een ERP-systeem verbindt en automatiseert deze processen. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en meer efficiëntie en snelheid. 

Er is een flinke lijst aan ERP-systemen waar je uit kan kiezen. Voor elke niche lijkt er wel aparte software beschikbaar. We vergelijken in dit overzicht de bekendste en meest populaire ERP-systemen.

1. Exact Online

Dit is één van de bekendste oplossingen in Nederland. Exact Online bestaat in de basis uit een boekhoud- en CRM-module. Daarnaast bestaat de ERP-oplossing uit standaardpakketten voor verschillende branches. Bijvoorbeeld voor bouwbedrijven, handelsbedrijven en productiebedrijven. Vind je in deze pakketten precies wat je zoekt voor jouw organisatie? Dan is Exact Online een goede oplossing. 

Soort: Cloud
Voor wie: Handel, Dienstverlening, Productie, Projectmanagement, Bouw

SalesManager - Review Exact Online

2. Visma.net ERP

Visma is een cloud ERP-systeem voor midden en grote bedrijven. Dit systeem biedt verschillende standaardtools voor financiële administratie, voorraadbeheer, project management en HRM. Voor organisaties die genoeg hebben aan de standaard tools, is Visma een mooi pakket dat voornamelijk uitblinkt in heldere rapportages.

Soort: Cloud
Voor wie: MKB+

SalesManager - Review Visma.net

3. SalesManager Online

SalesManager Online is een cloud ERP-systeem waarmee belangrijke processen als inkoop, verkoop, voorraadbeheer, productmanagement, logistiek en relatiebeheer optimaal worden ondersteund. Vanuit een breed aanbod aan standaard modules (ERP, CRM, service- en projectmanagement) biedt SalesManager Online de mogelijkheid om verschillende modules te combineren en daarmee een oplossing op maat samen te stellen voor de klant. Lees meer over onze modulair ERP.

Het combineren van bestaande modules kan waar nodig ook nog worden aangevuld met maatwerk. Maatwerk betekent het ontwikkelen van volledig nieuwe functionaliteit, afgestemd op de eisen en wensen van de klant.  Bedrijven waarbij een standaardoplossing onvoldoende functionaliteit biedt om alle processen te ondersteunen kunnen dus perfect terecht bij SalesManager Software. Dat is bijvoorbeeld het geval bij organisaties die verschillende zaken combineren (zoals dienstverlening én verkoop) of omdat er met specialistische software gewerkt wordt die gekoppeld moet worden

SalesManager Software bestaat ruim dertig jaar en het zeer ervaren team van consultants en ontwikkelaars is uitstekend in staat om in samenwerking met de klant de best passende oplossing te ontwikkelen. Daarmee bedient SalesManager Software zowel kleine bedrijven die wellicht met een standaardoplossing uit de voeten kunnen, als grote complexe organisaties waarbij veel maatwerk komt kijken. Lees verhalen van klanten of neem contact op voor meer informatie!

Soort: Cloud
Voor wie: Alle branches en niches

4. Odoo

Odoo is een open-source ERP-systeem met een grote community en meer dan 10.000 geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Doordat het systeem open-source is, zijn alle gebruikers vrij om nieuwe koppelingen en oplossingen te maken. En door de grote community wordt dat ook volop gedaan. Toch maatwerk of hulp bij implementatie nodig? Daar helpen de verschillende ontwikkelaars en partners je graag bij.

Soort: Cloud / On-premise
Voor wie: Bedrijven met voorkeur voor opensource

5. Brincr

Brincr is een relatief nieuwkomer in ERP-land in Nederland. Hun focus ligt op groothandelaars en webwinkel exploitanten. De CRM onderdeel is summier en er is geen service management of ticketing functionaliteit. Toch bied Brincr een volwassen oplossing voor kleinere handelsondernemingen. Brincr is door Visma in 2021 overgenomen. Brincr is een cloud-oplossing voor kleine bedrijven tot 25 medewerkers

Soort: Cloud
Voor wie: Handelsbedrijven en kleine E-comerce bedrijven tot 25 medewerkers

6. Oracle NetSuite

NetSuite is in 1998 opgericht en van oorsprong een Amerikaans bedrijf. In 2016 werd het overgenomen door Oracle en onder de naam Oracle Netsuite is men tegenwoordig ook actief op de Nederlandse markt. Netsuite biedt een cloud based ERP-oplossing met verschillende modules, zoals ordermanagement, inkoop en magazijn en voorraad. De software is schaalbaar en geschikt voor diverse branches. NetSuite bedient hiermee o.a. groothandels, e-commerce bedrijven, reclamebureaus, non-profitorganisaties en financiële dienstverleners. Toch niet genoeg in het standaardpakket? Maatwerk is mogelijk via de verschillende partners. Oracle Netsuite staat wel bekend als één van de duurdere oplossingen, waardoor het voor kleinere bedrijven of bedrijven met een beperkt budget mogelijk niet de beste optie is.

Soort: Cloud
Voor wie: Alle grote branches

ERP-systeem kiezen

Na het lezen van dit artikel weet je welke bekende ERP-systemen er beschikbaar zijn. Heb je voldoende aan een pakket met gestandaardiseerde tools? Dan zit je goed bij Exact, Afas, Odoo of Visma. Ben je op zoek naar iets meer flexibiliteit in de vorm van maatwerk? Dan is Oracle NetSuite misschien de juiste partner.

Maar heb je behoefte aan een oplossing op maat en wil je direct zaken doen met de leverancier? Dus geen onnodig hoge kosten voor een implementatiepartner en externe consultants, maar direct aan tafel met de partij die ontwikkelt, levert én implementeert? Maak dan kennis met SalesManager Software en bespreek vandaag nog de beste oplossing voor jouw bedrijf!