SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Livegang Radioactief Afval Administratie Systeem (RAfAS) bij COVRA

We zijn verheugd de livegang van het Radioactief Afval Administratie Systeem (RAfAS) bij de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) aan te kondigen. Als SalesManager Software hebben we het genoegen gehad om dit belangrijke project te mogen realiseren.

covra

COVRA is het enige bedrijf in Nederland dat verantwoordelijk is voor het inzamelen, verwerken en opslaan van radioactief afval. Om deze cruciale taak uit te voeren, heeft COVRA een geavanceerd afvaladministratiesysteem nodig. Het doel van het project was om het bestaande systeem te vervangen door een nieuw Radioactief Afval Administratie Systeem (RAfAS) dat voldoet aan de huidige technologische normen en effectief kan voorzien in de informatie- en beveiligingsbehoeften van de organisatie, zowel nu als in de toekomst. Daarnaast moest het systeem diverse verwerkingsprocessen ondersteunen en zorgen voor een juiste rol- en functiescheiding op het vereiste niveau. 

uitgangspunten project 

Voor dit project gelden/golden de volgende uitgangspunten:

  • Ten eerste moet het toekomstbestendig zijn, met een levensduur van minstens 12 jaar en ondersteuning door de leverancier.

  • Daarnaast moet het gebruiksvriendelijk zijn, met een intuïtieve, duidelijke en overzichtelijke gebruikersinterface.

  • Robuustheid is ook essentieel, met een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid, minimale verstoringen en een uptime van meer dan 99,5% op werkdagen tussen 8:00 en 17:30 uur.

  • Het systeem moet ook goed onderhoudbaar zijn, met de mogelijkheid om mee te groeien met nieuwe versies van besturingssystemen en andere applicaties.

  • De software moet niet alleen als webapplicatie functioneren, maar ook online en offline kunnen draaien op smartphones.

  • Gebruikers en beheerders moeten zelf wijzigingen kunnen doorvoeren,

  • Het systeem moet flexibel genoeg zijn om veranderingen in processen en wet- en regelgeving te kunnen accommoderen.

  • Bovendien moet het systeem een integrale ondersteuning bieden voor processen, administratie en benodigde rapportages, en het BIV-principe (Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid) toepassen om de gegevensbeveiliging te waarborgen.

Op basis van bovenstaande uitgangspunten zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan om op basis van de ERP-oplossing van SalesManager Online een applicatie te bouwen die alle benodigde functionaliteit bevat rondom het kunnen ophalen bij klanten, het verwerken en opslaan van het radioactief afval.

livegang rafas

Met trots kunnen we melden dat het RAfAS-systeem succesvol in productie is genomen door COVRA. Dit betekent dat alle nieuwe aanmeldingen en het afval dat nog moet worden opgehaald bij klanten vanaf 4 juli worden afgehandeld via RAfAS. Het eerste transport naar een klant van COVRA stond gepland voor woensdag 5 juli, maar helaas gooide het weer roet in het eten. Door de weersomstandigheden en verkeerssituatie in met name Noord-Holland kon het transport niet plaatsvinden, waardoor het transport onverrichter zake moesten terugkeren naar COVRA. Gelukkig lukte het de volgende dagen wel om diverse transporten uit te voeren.

De livegang van RAfAS markeert een feestelijk moment en een belangrijke mijlpaal voor het project. Het team van COVRA realiseert zich echter dat dit pas het begin is. Ivo van der Gouw, projectmanager vanuit COVRA: “De organisatie moet wennen aan en leren werken met het nieuwe systeem, en zoals altijd gaat dit gepaard met vallen en opstaan. Maar we zijn ervan overtuigd dat we dit samen kunnen realiseren.”

Als SalesManager Software zijn we er trots op dat we het project mogen uitvoeren en zowel een ERP-applicatie als een aantal COVRA-specifieke apps hebben ontwikkeld voor het transport van afval van klanten naar COVRA, evenals voor de verwerking, opslag en beheer van het afval.

Caroline Warmerdam, directeur van SalesManager Software zegt: “We kijken uit naar het voortzetten van de succesvolle samenwerking met COVRA en zijn trots dat we kunnen bijdragen aan het belangrijke werk dat zij verrichten op het gebied van radioactief afvalbeheer.”