SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Maak kennis met… Tim Bron

Sinds juni heeft het consultancyteam van SalesManager Software er een fijne collega bij. Tim Bron (32) is afkomstig van de oude vestingstad Wijk bij Duurstede, een historisch pareltje in de provincie Utrecht. Vandaag woont onze jongste aanwinst in een volledig vernieuwd pand in de hoofdstad van diezelfde provincie, samen met zijn partner en een golden retriever.

Je bent net voor de zomer bij ons bedrijf aan de slag gegaan. Maar eigenlijk ken je SalesManager al veel langer, toch, Tim?

Dat kan je wel zeggen, ja. Ik heb de cloud ERP-software van SalesManager bij mijn vorige werkgever helpen implementeren. En dan leer je zo’n pakket wel wat beter kennen, natuurlijk. (glimlacht)


Kan je wat meer kwijt over die vorige werkgever en het werk dat je daar deed?

Graag. Ik heb bijna zeven jaar gewerkt als IT Engineer bij AEGIR-Marine, een maritiem bedrijf dat actief is in de markt voor schroefasafdichtingen, lagers en alle service die daarbij hoort. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Wijk bij Duurstede. Midden op het land dus: toch wel een ongewone locatie voor een bedrijf uit de maritieme sector. Maar die locatie kwam mij bijzonder goed uit.

Toen ik er solliciteerde, waren ze net SalesManager aan het implementeren. Om dat traject in goede banen te leiden, zochten ze een medewerker die handig was met data en processen. Anders gezegd: een collega die niet alleen hun nieuwe cloud ERP-applicatie kon helpen configureren, maar daarbij ook de business niet uit het oog verloor. Kloppen onze processen? Is wat wij hier aan het doen zijn wel logisch? Ik heb nog een tijdje bedrijfskunde gestudeerd, dus de vereiste kennis had ik in huis. Maar ik heb, geloof ik, ook wel een natuurlijke aanleg voor procesoptimalisatie. Na die geslaagde implementatie heb ik ook het onderhoud en het beheer van SalesManager helpen verzorgen. Zo heb ik uiteindelijk de mensen achter SalesManager vrij goed leren kennen.

Intussen mag je die mensen jouw collega’s noemen. Wat heeft jou de stap doen zetten naar de functie van Business Consultant bij een IT-leverancier?

Op zich had ik het naar mijn zin bij AEGIR-Marine. Wel was ik mij in de loop der jaren steeds meer gaan ontwikkelen richting procesoptimalisatie. Zo had ik intussen ook de certificering voor Lean Six Sigma Black Belt op zak en was ik dus ook officieel een expert op het gebied van projectmatig processen optimaliseren. Maar na bijna zeven jaar was ik gewoon aan verandering toe.

Een voordeel van de overstap naar SalesManager is natuurlijk dat ik al vertrouwd ben met de oplossing. Daardoor heb ik mij ook vrij snel in deze nieuwe functie kunnen inwerken. En eigenlijk had ik binnen AEGIR-Marine ook al een soort van consultancyrol. Alleen werk ik nu niet langer voor één bedrijf, maar voor verschillende klanten binnen een brede waaier aan sectoren. Die welkome afwisseling was voor mij misschien wel de belangrijkste reden om deze nieuwe professionele uitdaging aan te gaan.

Wat deze functie ook leuk maakt is dat de meeste klanten waarvoor wij werken kleine en middelgrote bedrijven zijn. Dat betekent dat je op meer vlakken mag meedenken en meepraten over hoe we de cloud ERP kunnen inzetten. Veel van onze klanten doen ergens toch iets afwijkends of bijzonders vergeleken met andere bedrijven. En het daarin meedenken maakt het werk heel interessant.

Afsluitend: hoe vul jij je vrije tijd in?

Ik heb op dit moment meer hobby’s dan vrije tijd, vrees ik. (lacht) Maar de meeste van mijn vrije tijd gaat nog steeds op aan het coachen van een hockeyteam: de Doornse Hockey Club. Al zal je mij ook een lekkere maaltijd met een glaasje wijn niet snel zien afslaan.