SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Meer grip op het verkoopproces met SalesManager Online

Bestellingen komen via verschillende kanalen bij een bedrijf terecht. Per mail, telefonisch, via één of meerdere eigen webshops óf bijvoorbeeld via de verkoop op grote online marktplaatsen, zoals Bol.com en Amazon. Door al die orders vanuit verschillende bronnen binnen één ERP-omgeving samen te brengen en van daaruit de afwikkeling van de orders te organiseren, stroomlijn je dit hele proces. Zo kunnen de collega’s van de salesafdeling zich focussen op waar ze het best in zijn: verkopen en zorgen dat er zoveel mogelijk orders binnenkomen.

Sales steunt op twee pijlers. De eerste is het beheer van je relaties. Als verkoper verzamel je zoveel mogelijk data over een prospect, lead of klant. De tweede pijler bestaat uit de acties die je vervolgens opzet om met die prospect, lead of klant aan de slag te gaan. SalesManager Online brengt dat complete traject onder in één oplossing.

Consistent…

Als salesmanager wil je dat je team consistent en consequent de afgesproken van manier van werken volgt. Dat biedt de medewerkers houvast en zorgt er tegelijk voor dat je tijdens het traject geen stappen over het hoofd ziet. Zo vermijd je fouten of, erger nog, deals die stuklopen terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig was. Op het niveau van de salesorganisatie biedt die gestructureerde aanpak op de lange termijn de beste garantie op succes.

… en geïntegreerd

Ook de medewerkers van het salesteam halen voordeel uit een geïntegreerde aanpak met behulp van een ERP-systeem. Omdat alle informatie zich binnen één oplossing bevindt, winnen ze tijd. Ze kunnen sneller en efficiënter werken, zeker wanneer de ERP-omgeving geïntegreerd is met andere tools, zoals Outlook. Met alle data op één plek, behouden de salesmedewerkers makkelijker het overzicht over elke stap van het verkoopproces. Ze zien in één oogopslag wat er al is gebeurd en wat er nog te gebeuren staat.

Op het moment dat een prospect concrete bestelling toont, kan de medewerker in één klik een offerte versturen. SalesManager Online bevat alle benodigde data, zoals producten, voorzien van de juiste prijzen en de templates om elke offerte in de eigen huisstijl op te maken. De integratie met Outlook zorgt ervoor dat de offerte direct naar het emailadres van de klant kan worden verstuurd. De salesmedewerker kan op deze manier snel en efficiënt een offerte versturen, voorzien van de juiste gegevens en opgemaakt in de huisstijl. Alle benodigde tools zijn binnen handbereik; binnen één oplossing. Dat vormt de basis voor een efficiënte en consistente manier van werken.De efficiëntievoordelen die hiermee worden behaald zijn uiteraard goed voor de winstgevendheid van de onderneming.

ERP zorgt voor rust

Maar er is meer. De geïntegreerde oplossing brengt ook rust. Daar zorgen de geautomatiseerde workflows voor. Zij sturen het verkoopproces aan en herleiden het risico op fouten of vergeten acties zo tot een minimum. Door van tevoren te bepalen uit welke fases en acties het salesproces bestaat kan er een zogenaamd stappenplan worden ingericht, waarbij op basis van het resultaat van een voorgaande activiteit een nieuwe activiteit wordt aangemaakt. Concreet voorbeeld: als een salesmedewerker een activiteit heeft ingepland om een prospect te bellen om een afspraak in te plannen dan zijn er een aantal mogelijke uitkomsten van deze belpoging. Als het resultaat is dat er niet wordt opgenomen zal er op basis van de inrichting van het stappenplan een vervolgactiviteit aangemaakt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn ‘nogmaals bellen’ of ‘een mail sturen bij geen gehoor’. Op deze manier zijn alle mogelijke scenario’s in kaart te brengen en kunnen alle mogelijke vervolgstappen op basis van het voorgaande resultaat worden ingesteld. De medewerker hoeft op deze manier alleen het resultaat van zijn activiteit te loggen en niet zelf na te denken over de beste vervolgstap.

Evengoed brengt SalesManager Online ook rust bij de salesmanager. Er is op elk moment duidelijk zicht op de activiteiten en de prestaties van het salesteam. Er is geen discussie over wie op welk moment welke taak uitvoert. Meer nog, de ERP-oplossing maakt het mogelijk de activiteit en productiviteit van elke medewerker te monitoren – en waar nodig ook bij te sturen. Op die manier zorgt SalesManager Online ervoor dat de medewerkers van de verkoopafdeling zich volledig op hun baan kunnen focussen: het verkopen van de producten of diensten van de onderneming. 

Benieuwd hoe je met behulp van SalesManager Online je verkoopafdeling efficiënter laat werken? Vraag nu een vrijblijvende online demo aan. Of lees hier eerst meer informatie.