SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Interview met Emile Lapré - Zo verloopt de implementatie van SalesManager Online

SalesManager Online ondersteunt alle belangrijke bedrijfsprocessen binnen een organisatie. We nemen de implementatie ervan dan ook zeer serieus. Benieuwd wat je als nieuwe klant kunt verwachten? Onze business consultant Emile Lapré vertelt in dit artikel hoe de implementatiefase verloopt.

Van offerte tot implementatie

SalesManager Online is een modulair softwarepakket met de modules CRM, ERP, servicemanagement en projectmanagement. Waar nodig bieden we daarbij maatwerk om de software zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij je bedrijfsvoering. 

Tijdens het voortraject brengen we alle wensen en behoeftes zo goed mogelijk in kaart. Vervolgens bieden we een oplossing aan die perfect aansluit bij de wensen van de klant. Zo weet je als klant precies wat er moet gebeuren en welke kosten daarbij horen. Dit vormt de basis voor de implementatie.

Rol van de consultant

Eén van onze consultants begeleidt de implementatie. In het voortraject wordt de consultant al zoveel mogelijk betrokken in het proces, bijvoorbeeld voor technische en inhoudelijke vragen. 

Besluit je onze software af te nemen? Dan gaan we aan de slag en blijft dezelfde consultant betrokken. Hij is dan al goed op de hoogte en kan meteen van start. De consultant zorgt dat de implementatie in goede banen verloopt, de planning gehaald wordt en je organisatie goed voorbereid aan de slag kan met onze software.

Wie zijn er nog meer betrokken?

In grote projecten werken we met minimaal twee consultants. Eén als projectmanager en de ander als uitvoerend consultant. Waar nodig worden ook onze ontwikkelaars betrokken, bijvoorbeeld voor maatwerkaanpassingen of koppelingen met bestaande software. De consultant bewaakt daarbij de kwaliteit en controleert het uitgevoerde ontwikkelwerk.

Vanuit de klant is het prettig als er een vast aanspreekpunt is. Handig als de lijntjes met betrokken afdelingen en externe partijen kort zijn. Meestal zijn de afdeling inkoop, verkoop en administratie betrokken, maar denk bijvoorbeeld ook aan een externe accountant of de beheerder van de website. 

Onderdelen van een implementatie

Een implementatie van SalesManager Online bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn de belangrijksten.

  1. Dataconversie - Waarschijnlijk gebruikt je organisatie op dit moment al (verschillende) software. De data uit deze software moet geëxporteerd worden, opgeschoond en geïmporteerd worden in SalesManager Online. We spreken af wie dit doet en ondersteunen waar nodig.

  2. Testomgeving - We importeren de data in een testomgeving en richten deze in. Zo kan de klant met eigen data de functionaliteit testen en kijken of alles processen zoals afgesproken ondersteund kunnen worden.

  3. Procesoptimalisatie - Het doel van procesoptimalisatie is om meer te doen met minder handjes. De besproken verbeteringen en automatiseringen passen we toe en richten we in SalesManager in.

  4. Opmaak documentatie - Vanuit je software verstuur je documenten naar je relaties. De opmaak van facturen en andere documentatie wordt door ons uitgevoerd.

  5. Maatwerk - Het standaard pakket voldoet niet voor elke organisatie. Wanneer maatwerk nodig is, stelt de consultant de specificatie op, vraagt betrokkenen uit, communiceert met ontwikkelaars en test of de ontwikkeling goed gegaan is. 

  6. Training - Tegen het eind van de implementatie leren we jouw personeel hoe ze de software kunnen gebruiken. We bieden twee trainingen aan: voor eindgebruikers en applicatiebeheerders.

Zo verloopt de implementatie

We beginnen elke implementatie met een kick-off. Daarbij bespreken we het doel, de planning en ieders verantwoordelijkheden. Vervolgens werken we in sprints richting livegang. Aan het eind van elke sprint ronden we een werkend deelproduct af. 

Tegen het eind organiseren we opleidingsdagen en trainingen. Voor eventueel maatwerk worden werkinstructies gemaakt die toegevoegd worden aan de algemene documentatie. Daarna wordt de software uit de testomgeving gehaald en live gezet. Tijdens de livegang blijft de consultant aanwezig om zeker te zijn dat alles goed verloopt.

En zo doen we dat! Wil je jouw bedrijfsprocessen ook verbeteren met behulp van slimme software? Neem contact met ons op en voor advies en een vrijblijvende demonstratie.