SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

De volgende stap voor je groeiende groothandel: van Excel naar ERP

Excel. Welke startende groothandel is er niet mee begonnen? In het begin is het nog overzichtelijk en toereikend. Maar naarmate je bedrijf zich ontwikkelt, groeit ook de behoefte aan een geïntegreerd softwarepakket om al je datastromen en bedrijfsprocessen mee te optimaliseren. Groeipijnen los je op met de geïntegreerde aanpak van een ERP-systeem.

Het traject van papier, via een eenvoudig Exceldocument, naar ERP, leg je uiteraard niet zomaar af. Het is belangrijk hierbij stapsgewijs te werk te gaan. Een digitale transformatie gaat niet van de ene op de andere dag, dus het is belangrijk om de implementatie van een ERP-oplossing goed voor te bereiden en te plannen. Bij de initiële implementatie worden de belangrijkste processen gedigitaliseerd en er wordt in feite een fundament gelegd voor de verdere uitrol van het systeem. Als de basis goed staat, de werknemers weten hoe ze met het systeem moeten werken en iedereen is gewend aan de nieuwe werkwijze dan kun je kijken of je nog meer stappen kunt maken. Het doel is uiteindelijk om efficiënter te werken, minder fouten te maken, dubbel werk te elimineren en op deze manier succesvoller te worden als organisatie.

Papierstromen minimaliseren

Groeiende groothandels vragen ons vaak of we kunnen helpen bij het minimaliseren van hun papierstromen. Als handelsbedrijf heb je nu eenmaal veel van die stromen, van inkooporder tot verkoopfactuur. Al die processen kan je optimaliseren en automatiseren. Dat is wat onze software doet.

In een eerste stap kijken we samen met je na wat je kunt verbeteren, waar je vandaag nog te veel tijd mee verliest. Zo hebben we een klant geholpen waarvan een medewerker bijna drie weken per maand kwijt was aan het versturen van de facturen. Met onze software hebben we dat proces volledig geoptimaliseerd. De data wordt nu ingelezen en omgezet tot een factuur die met een klik op de knop wordt verstuurd. De medewerker hoeft alleen nog te controleren. Het leverde een enorme tijdwinst op. De medewerker kan zich nu bezighouden met andere taken waarvoor hij voorheen nooit tijd had.

Verkoop en omzet vergroten

Bij een crisis zagen we vroeger dat bedrijven net zoveel wilden bereiken als voorheen, maar dan met minder mensen. Die tijden zijn veranderd. Wat we nu zien, is dat een groeiende groothandel zijn team juist wil behouden. In deze arbeidsmarkt is het moeilijk om goede medewerkers te vinden en het ontslaan van medewerkers is een kortetermijnoplossing, maar een probleem op de langere termijn. Voorwaarde om het team te behouden is dan wel dat de verkoop en de omzet moeten stijgen. Alleen door de optimalisering van processen worden die doelen haalbaar. Met papier en Excel kunt je die versnelling maar moeilijk maken, want wanneer data zich verspreid over je bedrijf bevindt, kun je onmogelijk het overzicht bewaren. Door alles in één centrale omgeving samen te brengen, maakt ERP duidelijk het verschil.

Met SalesManager Software richten wij ons vooral op de procesmatige kant van je bedrijf. Wat wij niet zelf doen, is de financiële en administratieve kant. Daarvoor werken wij samen met andere softwarebedrijven, zoals Exact en Twinfield. Die samenwerking staat voor ons hoog in het vaandel. Wij werken ook samen met datapartners en logistieke partners. Zie ons gerust als de spin in het web. Gezamenlijk zorgen wij voor de software die al jouw processen optimaliseert.

Nieuwsgierig naar SalesManager Software? Of gewoon zin in een uitstekende kop koffie? Wees welkom op de bovenste etage aan de Burgemeester Haspelslaan 41 in Amstelveen.