SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

SalesManager Online: Multichannel verkopen via Onetrail

Verkoop je producten via een eigen webshop? En daarnaast ook via externe platformen als Amazon, Bol.com en/of Coolblue? Het kan best een uitdaging zijn om deze verschillende kanalen goed te organiseren. Met SalesManager Online maak je het jezelf gemakkelijk.

Externe platformen in trek

‘Grote jongens’ als Amazon, Bol.com en Coolblue hebben een gigantisch bereik. Vanwege de naamsbekendheid starten veel mensen hier hun zoektocht naar consumentenproducten. En door de betrouwbaarheid die deze merken hebben opgebouwd, bestellen mensen er graag. Dat maakt het voor verkopers een interessante manier om meer producten te verkopen, ook al sta je wat commissie af.

Uitdagingen bij multichannel verkopen

Toch brengt multichannel verkopen ook uitdagingen met zich mee. Op elk platform moet je bijvoorbeeld de productgegevens en prijzen beheren. Als je veel producten verkoopt, wordt het al snel veel werk wanneer je dit overal handmatig in de backend moet invoeren en wijzigen.

Maar ook voorraadbeheer is een uitdaging. Hoe zorg je dat je voorraadposities op Amazon wijzigen als je een verkoop doet via Bol.com? Je wil natuurlijk geen nee verkopen aan potentiële klanten.

Producten op één centrale plek beheren

De oplossing is eigenlijk heel simpel: op één plek al je producten en voorraden beheren. En deze vervolgens koppelen aan je webshop én de backend van je externe verkoopkanalen. Wanneer je een wijziging in je centrale hub maakt, worden deze automatisch doorgezet naar alle kanalen waar jij verkoopt.

Multichannel verkopen met SalesManager Online

Het ERP-systeem van SalesManager Online is ideaal voor organisaties die multichannel verkopen. Je voert al je producten in het systeem in en verbindt gemakkelijk met externe platformen door middel van onze Onetrail integratie. 

Wanneer je een product toevoegt of wijzigt, zorgt Onetrail dat het automatisch bijgewerkt wordt op alle platformen waar jij verkoopt. En door centraal voorraadbeheer worden de voorraden op alle platformen aangepast wanneer je ergens een verkoop doet.

Naast multichannel verkopen is SalesManager Online ook ideaal voor organisaties die via dropshipping verkopen. En de software bevat slimme functionaliteit om voorraadbeheer optimaal te organiseren.

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Jouw multichannel verkoopaanpak volledig stroomlijnen? Boek nu een vrijblijvende demo.