Hard/soft reservering van voorraad

Klanten hebben behoefte aan zekerheid en bestellen steeds vaker ruim van te voren. Voorkom dat jouw magazijn overvol raakt met toekomstige leveringen en liquiditeit niet onnodig in voorraad gaat zitten.

Reserveringsproces

Deze methodiek wordt ingezet in het Order verkoop proces om orders te bevestigen naar klanten waarbij automatisch de voorraad wordt gereserveerd voor uitlevering van een order indien deze snel geleverd moet worden. Dit noemen we hard reserveren van de voorraad.

Indien verkoop orders pas over een langere periode geleverd moeten worden dan is het niet verstandig ook deze voorraad hard te reserveren. Dit zou er voor zorgen dat er veel te veel voorraad in het magazijn beschikbaar moet zijn. Door te werken met een soft reserverings periode wordt er automatisch bij het bereiken van een in te stellen datum de voorraad toe gekend aan een order als de tijd van uitleveren kritiek wordt (omzetting in een harde reservering van de voorraad). Dit, samen met opties zoals minimale voorraad per product en het kunnen draaien van besteladvieslijsten  zorgt ervoor dat de voorraad zo optimaal mogelijk gehouden kan worden zonder dat er teveel nee verkocht moet worden.  Indien je hier meer over wilt weten over onze slimme oplossingen rondom Voorraad beheer lees dan ook meer over Advance shipping notifications, voorraad beheer en de picking app.