SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Uitbreiding traceablity samengestelde artikelen

SalesManager Online ERP ondersteunt het gebruik van samengestelde artikelen, oftewel assemblages. Een samengesteld artikel bestaat uit meerdere losse onderdelen. Het assembleren gebeurt vaak al bij de leverancier of producent, maar voor sommige producten geldt dat deze pas bij de groothandel in elkaar worden gezet. Om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op tijd binnen zijn, zodat er tijdig voldoende geassembleerd kan worden maken onze klanten gebruik van het besteladvies. Samengestelde artikelen kunnen echter ook op maat gemaakt zijn en dan wordt er vaak pas een inkooporder geplaatst als er een verkooporder geplaatst is.

In SalesManager Online bieden we uitgebreide mogelijkheden om het assemblageproces goed te managen. Eén van de zaken waar veel van onze klanten mee te maken hebben is de traceability van producten. Om dit te ondersteunen kunnen producten voorzien worden van een serie- of batchnummer. Op deze manier is aan de hand van dit nummer altijd precies na te gaan om welk specifiek product het gaat. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als een klant belt met een klacht over een bepaald product of bij een terugroepactie van een leverancier voor een bepaalde batch aan producten. Een klant van ons die intensief gebruikt maak van serie- en batchnummers is Humeca. Lees hier hoe zij in de praktijk gebruik maken van deze functionaliteit.

Een van de problemen met de traceability van samengestelde producten is de correcte registratie van alle onderdelen en van het uiteindelijke product. Wanneer er in een assemblage maar één onderdeel een serienummer heeft en deze ook nog wordt overgenomen naar het uiteindelijke product is de registratie een fluitje van een cent. Maar wanneer er meerdere onderdelen zijn met geregistreerde nummers moeten er setjes gemaakt kunnen worden. Als een assemblage dan ook nog een eigen unieke nummer krijgt (niet overgenomen van een onderdeel) dan moet ook nog het correcte serienummer kunnen worden toegewezen. Dit soort uitgebreide registratie bij het assembleren van producten wordt nu ondersteund met nieuwe functionaliteit van SalesManager Online.

Het is hiermee mogelijk om bij het assembleren samenstellingen te maken van de onderdelen met serie- en/of batchnummer en vervolgens nieuwe serienummers toe te voegen per samenstelling. Dit geeft onze klanten de mogelijkheid om op hoger detailniveau onderdelen te registreren per assemblage. Op deze manier kan zowel de traceability van alle onderliggende onderdelen als van het gereed product gewaarborgd worden binnen SalesManger Online.

Deze uitbreiding kan worden toegevoegd aan de omgeving middels een systeemconfiguratie. Er worden dan twee schermen in de assemblage functionaliteit aangepast. Het eerste scherm is “voorraad afboeken”, waar je eerst de gepakte onderdelen alleen kon bekijken en controleren. Hier is het nu mogelijk om onderdelen bij elkaar in een “pre” assemblage te selecteren. Bij het creëren van de assemblages worden deze combinaties dan onthouden. Het tweede scherm is de kwaliteitscontrole. Hier kan de gebruiker nu per gemaakte samenstelling een serienummer toekennen.

Voor het toevoegen van deze uitbreiding kunt u contact opnemen met sales of met uw consultant.