Humeca levert producten voor huidtransplantaties in het bijzonder (maar niet uitsluitend) voor brandchirurgie. De missie van Humeca is om medische deskundigen te voorzien van materialen en apparatuur voor een optimale behandeling van hun patiënten. Hiermee wil zij hen het hoogste niveau van ondersteuning en service bieden. Het doel is een continue verbetering van de producten. Dit kan volgens Humeca alleen door intensieve communicatie met de experts in het veld.

Oude situatie

Voor Humeca is het van belang om de producten op elk niveau te kunnen traceren. Dit betekent dat een product volledig te herleiden moet zijn. Serienummers worden geregistreerd en revisiebeheer wordt bijgehouden. Wanneer een product terug komt voor onderhoud dan wordt het serienummer geregistreerd. Als er tijdens het onderhoud onderdelen vervangen worden dan worden ook daar de serienummers van geregistreerd.

Tot slot moeten bij elke verkoop de juiste documenten mee worden gestuurd. Denk hierbij aan een zogeheten certificaat van oorsprong en een EUR.1 certificaat. Deze moeten vaak vooraf worden aangevraagd en het kan een aantal dagen duren voordat deze ontvangen zijn.

De oplossing

Om het bovenstaande te realiseren worden alle relaties geregistreerd en worden de producten met onder andere serie- en batchnummers in SalesManager Online beheerd. Doordat alle processen in een workflow zijn vastgelegd worden de medewerkers er bijvoorbeeld aan herinnerd om bij een verkoop op het juiste moment de juiste documenten aan te vragen.

De verbetering

  • Het volgen van de branche specifieke richtlijnen is geborgd.
  • Door de automatisering werken mensen sneller en gemakkelijker onder andere als het gaat om documentbeheer.
  • De winst zit hem in het werken vanuit één geïntegreerde omgeving met één versie van de waarheid.