SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Elementen van een ERP-systeem

mei 19.png

Een ERP-systeem zorgt voor een optimalisatieslag van alle afdelingen. Dit komt omdat een ERP-systeem verschillende bedrijfsprocessen inzichtelijk maakt en moeiteloos informatie deelt binnen het gehele bedrijf. Om meer inzicht te creëren in hoe een ERP-systeem werkt bespreken we in deze blog een aantal modules die veel worden gebruikt binnen het ERP-systeem. 

In- en verkoop

Een handelsbedrijf draait om het in- en verkopen van producten. Inkoop en verkoop zijn dan ook belangrijke onderdelen van een ERP-oplossing. Voor zowel de inkoop- als de verkoopkant van de onderneming is het cruciaal om inzicht te hebben in de alle orders. 

Verkooporders komen vaak op verschillende manieren binnen, per telefoon, e-mail, via de webshop of middels een klantenportaal. Al deze orders zullen centraal worden verzameld in het ERP-systeem en van daaruit zal de logistieke en financiële afwikkeling worden geregistreerd. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de webshop te koppelen aan het ERP-pakket, zodat de orders direct worden doorgeschoten. Dit scheelt tijd en geld en verkleint de kans op fouten.

Voor inkoop is het belangrijk dat de juiste prijzen en leveranciers zijn gekoppeld aan de producten en dat er inzicht is in de doorlooptijden en de verwachte leveringen. Door de inkoop centraal te regelen vanuit SalesManager Online kan er snel worden ingespeeld op de inkoopbehoeften, direct een inkooporder worden gemaakt vanuit een verkooporder en is er altijd inzicht in alle bestellingen.

Customer Relationship Management (CRM)

Het CRM-systeem is een onmisbare tool om het verkoopproces te managen. Het CRM-systeem bevat veel functies die het beheer van het verkoopproces eenvoudiger maken, waaronder een gepersonaliseerd verkoopdashboard voor het verwerken van klantinformatie, leads en kansen. Het CRM-systeem is ook een waardevol hulpmiddel om relaties met huidige klanten te beheren. Zo kan in het CRM-systeem elk contact moment worden geborgd, waardoor iedereen binnen de organisatie altijd op de hoogte is van het laatste contact. 

Binnen de CRM-module kun je daarnaast ook eenvoudig leveranciers- en leveranciersrelaties beheren. Het onderhouden van goede banden met je relaties is natuurlijk voor elke onderneming belangrijk, omdat het direct kan leiden tot betere inkoopafspraken, extra verkooporders of nieuwe klanten. Verbeter de relaties met leveranciers, stroomlijn inkoopprocessen en zorg ervoor dat je altijd de juiste materialen bij de hand hebt. Door de inzet van een ERP-systeem kun je alle interacties met leveranciers in één systeem beheren inclusief offerteaanvragen, inkooporders, ontvangst en facturering. Dit zorgt ervoor dat kosten beter beheersbaar zijn. Evalueer leveranciers eenvoudig op verschillende factoren, zoals tijdige levering, kwaliteit en kosten, zodat je zeker weet dat je voor elke klus altijd de juiste leverancier kiest.

 

Voorraadbeheer 

Met voorraadbeheer van SalesManager Online heb je altijd inzicht in de meest actuele voorraad informatie. Zo heb je inzicht in de actuele voorraadposities, kun je de voorraad volgen en op tijd aanvullen op basis van de werkelijke vraag en de actuele voorraad. Met serie- en batchnummering kunnen we de voorraad zelfs op productniveau monitoren. Voor elk product weet je hoeveel producten er gereserveerd en hoeveel er beschikbaar zijn (gereserveerde en vrije voorraad), hoeveel momenteel er in productie zijn en hoeveel producten je nog verwacht op basis van je openstaande inkooporders. Het inzichtelijk maken van de voorraad zorgt ervoor dat je nooit meer nee hoeft te verkopen. Door goed te sturen op voorraadniveaus zorg je ervoor dat jouw assortiment altijd volledig beschikbaar is voor je klanten. Daarnaast is het mogelijk om in SalesManager Online verschillende magazijnen, inclusief opslaglocaties, te beheren. 

  

Boekhouding

Voor een organisatie is het van belang dat de processen zo soepel mogelijk lopen. Koppelingen tussen systemen spelen daarbij een belangrijke rol. Met de Twinfield integratie in SalesManager Online mis je nooit meer iets binnen de financiële boekhouding. Als volwaardig en gecertificeerd partner van Twinfield kunnen we een standaard koppeling bieden, waardoor verschillende functionaliteiten elkaar ondersteunen en versterken. Voor de meeste van onze klanten betekent dit een geïntegreerde boekhoudsoftware-oplossing. Door een systeem te gebruiken dat volledig is geïntegreerd van offerte tot betaling, hoef je naast het ERP-systeem geen andere systemen te gebruiken en te onderhouden. Met real-time gegevens kun je eenvoudig alle financiële activiteiten beheren. Met alle financiële gegevens in één database, bespaar je veel tijd met het zoeken naar en het opnieuw invoeren van gegevens. Daarnaast worden de journaalposten behorend bij de in- en verkoopfacturen automatisch doorgeboekt naar de boekhouding. 

 

Natuurlijk kan het samenstellen van een ERP-pakket bij elk bedrijf anders zijn. Onze pakketten zijn modulair opgebouwd en daarnaast bieden wij, waar nodig, ook de optie tot maatwerk. Op zoek naar een ERP-oplossing en benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op via https://www.salesmanager.nl/over-ons/contact