SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Dropshipment

9 juni.png

Dropshipment of dropshipping is een veel voorkomende term binnen het e-commerce landschap. Maar wat houdt het precies in? En wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf? In deze blog vertellen we je meer over dropshipment. 

Wat is dropshipment? 
Dropshipping is nauw verbonden met e-commerce, het houdt namelijk in dat goederen rechtstreeks vanuit de leverancier naar de klant worden verzonden. Producten die worden aangeboden op de webshop, zijn in feite geen onderdeel van de voorraad. Een dropship magazijn is dus helemaal leeg; het magazijn is een ‘virtueel’ magazijn. Wanneer de klant iets besteld heeft, wordt dit rechtstreeks vanaf de fabrikant of groothandel naar de klant verstuurd. Dropshipping is niet te vergelijken met de traditionele detailhandel, waar de voorraad in grote oplages wordt besteld en opgeslagen. 

 Dropshipment software 
De software van SalesManager Online kan op verschillende manier worden ingezet voor dropshipment. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je een product tijdelijk niet op voorraad hebt. Kies dan voor een uitlevering direct vanaf je leverancier. Op deze manier ontvangt de klant de producten volgens de afgesproken levertermijn. Maar je kan er ook voor kiezen dat alle orders direct worden doorgestuurd naar de leverancier. Op deze manier heb je geen in-house voorraad, maar heeft de klant wel het idee dat bestelling bij jou vandaan komt. Verder kan er eenvoudig geregeld worden dat retourzendingen automatisch teruggaan naar de leverancier.

De voordelen 
Met name voor ondernemers met een webshop kent dropshipping grote voordelen. We zetten ze op een rijtje:

  • Geen hoge kosten voor inkoop en het houden van voorraad

  • Een veel groter productassortiment  

  • Goede mogelijkheid om nieuwe producten te testen 

  • Voorkomt incourante of overbodige voorraad 

  • Geen magazijn kosten 

Bij SalesManager Software hebben we meer dan 25 jaar ervaring met het bieden van een passende ERP-oplossing. We hopen dat met deze blog de voordelen en werking van dropshipment iets duidelijker is geworden. Heb je nog vragen of wil je samen een keer kijken waar de knelpunten van jouw bedrijf liggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder met het besparen van kosten en tijd door jouw keten te optimaliseren, zodat jij je kunt focussen op de doorgroei van jouw bedrijf.