Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verwerken van orders waarbij je tevreden klanten hebt die op tijd hun goederen geleverd krijgen en je toch de voorraad zo laag mogelijk houdt? Ook als je zelf geen voorraad houdt, is het van belang dat het order proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Automatiseer dan je verkoop orders met ons ERP systeem.

Verkooporderproces

Met SalesManager ERP zorg je voor overzicht en automatisering in het verkoopproces. Het verbindt sales met de logistieke processen van orders en inkoop via leveringen tot facturatie.

Verkooporders in SalesManager ERP kunnen zowel handmatig als automatisch ingevoerd worden:

  • Handmatig
    Vanuit het artikeloverzicht kan eenvoudig en snel artikelen en aantallen toegevoegd worden aan een order. Ook tekstregels voor eenmalige producten kunnen toegevoegd worden voor bijvoorbeeld een eenmalig product. Wanneer het om een samengesteld product gaat kunnen naar wens alle geassembleerde onderdelen of componenten op de order worden getoond.

  • Automatisch
    Vanuit een verkoopkans in SalesManager CRM kan een offerte direct omgezet worden in een uit te leveren order. Ook via een koppeling met een webshop of geautomatiseerde verwerking van orders van klanten kunnen verkoop orders automatisch worden verwerkt.

Orderbevestiging versturen

Een orderbevestiging kan automatisch aangemaakt en verstuurd worden via in te regelen processen binnen de applicatie.  Altijd automatisch leveringsvoorwaarden laten mee sturen? U bepaalt zelf welke documenten deel uitmaken van dit en andere order gerelateerde processen. Zie meer info hierover in Processtappen.

Net als de sjablonen voor offertes is ook de sjabloon voor de orderbevestiging volledig aan te passen.

Onvoldoende voorraad?

Wanneer artikelen niet op voorraad blijken te zijn voor de gewenste leverdatum is het mogelijk direct een inkooporder te plaatsen bij de (voorkeurs)leverancier.

SalesManager Online voorziet in het stroomlijnen van dit gehele verkoopproces, van de eerste aanvraag tot en met de bestelling of levering uit voorraad tot aan de facturatie. Zowel B2B al B2C (consumenten) orders kunnen verwerkt worden.