SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Interview met Caroline Warmerdam: 25 jaar bij SalesManager Software!

Er is er één jarig, hoera!

Caroline in 2022 op het kantoor bij SalesManager Software in Amstelveen

We beginnen dit jaar met een mooie persoonlijke mijlpaal binnen SalesManager Software. We vieren namelijk een jubileum en niet zomaar één. Caroline Warmerdam is dit jaar maar liefst 25 jaar in dienst: Caroline, business consultant, directeur/mede-eigenaar en volgens eigen zeggen “manusje van alles” bij SalesManager Software. Onverminderd enthousiast is Caroline nog elke dag voor SalesManager aan het werk, maar dan nu met een groter team en meer klanten. Wat maakt dat zij nog steeds bij SalesManager Software werkt? Hoe is het bedrijf, maar ook haar rol veranderd ten opzichte van 25 jaar terug? En wat waren de absolute hoogtepunten? Caroline vertelt..

Hoe is SalesManager in 25 jaar veranderd?

Caroline: “In de beginjaren van SalesManager Software moest de applicatie nog met floppy’s geïnstalleerd worden bij klanten. Ons kantoor was boven een groothandel in automaterialen en het team was nog geen tien man sterk. De functionaliteit was een CRM-systeem (Customer Relationship Management of Verkoop Informatie Systeem) waar ook de naam ‘SalesManager Software’ uit voort is gekomen. Nadat één van de investeerders van het eerste uur was overleden, kwam voor mij de opening om een deel van het aandelenpakket over te nemen en zodoende mede eigenaar te worden. 

Voor mijzelf beginnen was echt een droom die uitkwam, want als boerendochter was het ondernemerschap ons al met de paplepel ingegoten. Tegenwoordig gaan we niet meer op pad met floppy’s maar staat alles in de cloud en is het werken op elke werkplek niet meer weg te denken. Het beheer voor klanten is hierdoor zo veel gemakkelijker geworden en niet meer te vergelijken met die begintijd!” 

“Voor mijzelf beginnen was echt een droom die uitkwam, want als boerendochter was het ondernemerschap ons al met de paplepel ingegoten.

Hoe ben je begonnen bij SalesManager Software?

“Ik kwam bij TimeWarner vandaan waar ik net een project had afgerond voor de introductie van een Warehouse systeem voor de Europese markt die vanuit Nederland werd bediend. Nadat dit was afgerond ben ik begonnen bij SalesManager als “manusje van alles”. Mijn eerste taak binnen SalesManager was het automatiseren van de administratie. 

Nadat ik dit project en diversie andere interne interne klussen succesvol had afgerond ben ik daarna eigenlijk “doorgerold” richting implementaties bij klanten. In de rol als business consultant vind ik met name het meedenken van klantprocessen en het functioneel uitwerken van oplossingen ontzettend leuk.“

“In de rol als business consultant vind ik met name het meedenken van klantprocessen en het functioneel uitwerken van oplossingen ontzettend leuk.“

Wat is jouw hoogtepunt bij SalesManager over de afgelopen 25 jaar?

Caroline: “Er is niet één hoogtepunt maar er zijn er velen. Ik heb zulke leuke projecten uitgevoerd bij klanten waar we echt mooie oplossingen voor problemen hebben opgeleverd.. Zo zijn we op Schiphol begonnen met de implementatie van een CRM voor een bepaalde business unit en uiteindelijk hebben we een oplossing voor contractmanagement uitgerold voor de hele organisatie. Een andere klant waar ik veel plezier aan heb beleefd is Kiwa. Ook hier zijn we gestart met een kleine CRM oplossing, maar uiteindelijk hebben we een volledige TIC oplossing ontwikkeld voor meer dan 1000 gebruikers. Meer recentelijk hebben we bij Aegir Marine een ERP Marine oplossing geïmplementeerd, die uitgerold is bij vestigingen in o.a. Amerika, Namibia en Singapore. Daarnaast zijn er nog vele klanten waar ik door de jaren heen met veel plezier projecten heb mogen draaien.

Momenteel werk ik op ERP projecten bij COVRA en OGER en ook hier beleef ik nog steeds ontzettend veel plezier aan. COVRA is een afvalverwerkingsbedrijf voor nucleair afval, terwijl Oger actief is in corporate fashion. Voor beide klanten ontwikkelen wij een oplossing op maat en dit zijn voor mij nog steeds de leukste projecten om te doen. Het begint met het in kaart brengen van de processen en de eisen en wensen van de klant ten aanzien van een nieuw systeem. Vervolgens ontwikkelen wij een oplossing die hierbij aansluit, waardoor je echt meerwaarde creëert voor de klant en kan helpen bij het efficiënter maken van de processen. Dit is voor mij nog steeds één van de leukste onderdelen van het werk als business consultant. 

De toekomst

Zoals aangegeven heb ik verschillende rollen binnen SalesManager Software en zit ik nog middenin allerlei projecten. Verder zien wij een stijgende lijn bij de vraag voor Cloud SaaS oplossingen. Met SalesManager Online bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om in de cloud te werken. Hiermee kunnen onze klanten ten alle tijde bij hun bedrijfsdata, vanaf elke locatie ter wereld en vanaf elk device. Om het online werken nog beter te ondersteunen ontwikkelen we ook mobiele applicaties die volledig geïntegreerd zijn met de desktop applicaties. We hebben zowel offline als online apps gebouwd voor klanten ter ondersteuning van specifieke processen. Daarnaast zetten we ook steeds meer in op integraties met andere software. Denk hierbij aan koppelingen met de boekhouding, webshop of een rapportagetool. Tot slot kijken we uiteraard naar de toekomst en zijn we druk bezig met het maken van allerlei plannen, hierover binnenkort meer! 

Met andere woorden, Caroline is nog lang niet klaar bij SalesManager en er zit nog veel meer in de pijplijn!