SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Haal meer uit SalesManager Online met rapportages van Qlik! 

04.001.png

Kennis is macht, kennis delen is kracht! Haal meer uit SalesManager Online door de inzet van Business Intelligence Powered by Qlik! In deze blog vertellen wij hoe de inzet van Business Intelligence Powered by Qlik ervoor kan zorgen dat beslissingen worden genomen op basis van (de juiste) data in plaats van op gevoel. Informatie uit de dagelijkse werkzaamheden wordt zo omgezet in concrete actiepunten voor zowel werknemers als management. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan nu verder! 

SalesManager Online

Binnen ERP-oplossing van SalesManager Online kunnen een groot aantal processen, zoals in- en verkoop, leadopvolging, voorraadbeheer en klachtenafhandeling worden ondersteund. De inzet van SalesManager Online zorgt voor minder dubbel werk en verkleint de kans op fouten. Daarnaast wordt data vanuit verschillende bedrijfsprocessen centraal opgeslagen, waardoor het makkelijker is om informatie met collega’s te delen. Dit zorgt uiteindelijk voor een efficiëntere werkwijze, waardoor er volop aandacht kan worden gegeven aan wat echt belangrijk is: het beter en sneller helpen van je klanten. 

Kortom, SalesManager Online stroomlijnt de interne processen en draagt bij aan het beschermen van waardevolle bedrijfsinformatie en het beter bedienen van je klanten. Meer weten over de voordelen SalesManager Online ERP en CRM? Lees dan hier onze vorige blog.

Vertaal je data naar inzichten en actie 

QlikSense.gif

Door het registreren van alle activiteiten binnen een organisatie worden dagelijks grote hoeveelheden data geproduceerd. SalesManager Online zorgt voor structuur en overzicht, maar hoe haal je uit die enorme berg de data die je nodig hebt om op te kunnen sturen? 

Door de inzet van Business Intelligence Powered by Qlik wordt al je data vertaald naar concrete rapportages. Met Qlik maak je in een handomdraai overzichten en visualisaties van al je KPI’s, zoals complexe besteladvieslijsten of omzetoverzichten. 

Op basis van de de inzichten die worden verkregen door de rapportages kan het management of de directie concrete strategieën uitzetten en deze vertalen naar acties voor de werknemers. Hiervoor dient wel eerst de rapportage-behoefte te worden bepaald. Heeft de klant een duidelijk idee over welke data belangrijk is om terug te zien in de rapportage? Weet de klant in welk format hij de data gepresenteerd wil krijgen? In dat geval richten wij Qlik precies zo in als gewenst en worden de rapportages opgeleverd op basis van de specificaties van de klant. Is er een minder duidelijk beeld van welke data het meest relevant is en hoe deze gegevens in de rapportages gepresenteerd moeten worden? Dan kunnen wij door de inzet van één van onze ervaren business consultants meedenken over het optimaliseren van de inhoud en de vorm van de rapportages. Op deze manier helpen wij onze klanten betere beslissingen te maken, gebaseerd op harde data uit de dagelijkse praktijk en zorgen er daarmee samen voor dat de klant nog succesvoller wordt.

 

Hoe werkt het?

Qlik haalt de database van Salesmanager Online binnen en presenteert de data vervolgens in de vooraf gedefinieerde rapportages. Het gaat dus niet alleen om welke data er in de rapportage zit, maar ook om de manier waarop de data inzichtelijk wordt gemaakt. Voorbeelden van gegevens waarop gerapporteerd kan worden zijn: omzetcijfers (per productgroep, regio, periode enz), servicemeldingen (doorlooptijden, openstaande meldingen), voorraadinformatie (bestelbehoefte, doorlooptijden), salesrapportages (leads, offertes, pijplijn) en nog veel meer. Met Qlik maak je in een handomdraai overzichten en visualisaties van al je KPI’s.  Dankzij de naadloze integratie tussen Qlik en SalesManager Online kunnen alle gegevens die in de SalesManager-database van de klant aanwezig zijn worden weergegeven in de rapportagetool van Qlik. Meer weten over de voordelen van Business Intelligence Powered by Qlik? Lees het hier!

Meer weten over hoe dit jouw organisatie kan helpen? Wij helpen graag bij het samenstellen van de optimale rapportages, dus neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.