SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Voordelen van een ERP-systeem

Het besluit of jouw organisatie wel of niet gebruik moet maken van een ERP-systeem is lastig. Aan de ene kant wil je zorgen voor groei en innovatie binnen jouw bedrijf. Aan de andere kant wil je niet dat iets niet het gewenste succes heeft voor jouw bedrijf. De vraag blijft dus, is een ERP-systeem de investering waard?  Om jou daarbij te helpen zetten we in deze blog de voordelen van een ERP-systeem op een rijtje. 

 Of je bedrijf nu groot of klein is, een ERP-systeem levert verschillende voordelen op. Een ERP-systeem maakt informatie uit verschillende bedrijfsprocessen inzichtelijk en vereenvoudigt deze informatie, zodat het deelbaar is met collega’s. Meer weten over de werking van een ERP-systeem, klik hier. 

Voordelen 

ERP-systemen kunnen vele voordelen opleveren voor een organisatie. Ze zorgen ervoor dat interne processen gestroomlijnder lopen en beschermen waardevolle bedrijfsinformatie. Hieronder lichten we toe hoe een ERP-systeem de dagelijkse werkzaamheden verbeteren en waarde toevoegen op de lange termijn. 

  1. Maken je IT kosten overzichtelijk 

    Ondanks dat een ERP-systeem een grote investering kan zijn, maakt het je IT kosten wel veel overzichtelijker. In plaats van je geld uitgeven aan verschillende programma’s bij verschillende leveranciers, zijn je kosten nu gebundeld en overzichtelijk. Een ERP-systeem kan bestaan uit verschillende functionaliteiten zoals CRM, boekhouden met behulp van een integratie met Twinfield, urenregistratie, projectmanagement en servicemanagement. Desalniettemin, is de invulling van jouw ERP-systeem modulair. Dit betekent dat je enkel voor de functionaliteiten kiest die ook daadwerkelijk voor jouw bedrijf van belang zijn. 

  2. 360 graden inzicht 

    Een ERP-systeem geeft inzicht in de belangrijkste processen binnen een bedrijf. Het maakt het inzichtelijk, begrijpelijk en vertaalt het naar kansen. Dit wordt vaak gezien als het grootste voordeel van een ERP-systeem. Zo blijf je bijvoorbeeld ten alle tijden op de hoogte van de voorraad, hierin worden zelfs de reeds verkochte en nog te ontvangen voorraad mee ingerekend. Zo weet je dus altijd wat je nog kan verkopen. 

  3. Beter visualisatie

    Door Business Inteligence powered by Qlick worden in een handomdraai jouw KPI’s gevisualiseerd en inzichtelijk gemaakt. Het is een onmisbaar middel om antwoord te krijgen op cruciale vragen die je concurrentievoordeel opleveren. Complexe data worden eenvoudig handelbaar door visualisatie. Denk bijvoorbeeld aan besteladvieslijsten voor inkoop, lopende projecten of omzet. 

  4. Klantenservice

    Niet alleen jouw bedrijf, maar ook dat van je klanten hebben baat bij jouw ERP-systeem. Klantinformatie wordt namelijk in de Cloud opgeslagen. Hierdoor kunnen medewerkers met bevoegdheid sneller bij de juiste informatie en klanten sneller helpen. En kan er worden gefocust op het onderhouden van een relatie in plaats van elke keer opnieuw opbouwen. Daarnaast beidt SalesManager Software ook een self service portal, hierop kunnen klanten zelf bijvoorbeeld de status van een uitstaande melding inzien. 

  5. Gestandaardiseerde processen 

    Door de inzet van workflow manager worden workflows geautomatiseerd. Dit leidt tot meer snelheid, nauwkeurigheid en is bovendien kostenefficiënt. De workflow manager haalt signalen uit de verschillende stappen van de workflow en begeleidt de gebruiker door de vervolgstappen. Dit wordt gedaan op basis van taakroutering, ook wel workflow automatisering. Een workflow zijn dus repetitieve werkzaamheden waarbij je de gebruiker ondersteund om consequent te handelen en te voldoen aan de afgesproken werkprocessen of afspraken met klanten. De workflow manager is dus ontwikkeld om eenvoudige tot complexe bedrijfsprocessen te ondersteunen. Een aantal concrete voorbeelden van workflows voor een salesafdeling zijn bijvoorbeeld:

  • Follow-ups van beurzen

  • Marketingcampagnes 

  • De afhandeling van informatieverzoeken.

In deze blog hebben we de belangrijkste voordelen van een ERP-systeem voor jou op een rijtje gezet. Mocht je nog vragen hebben of ben je benieuwd hoe een ERP-systeem toegevoegde waarde kan leveren voor jouw bedrijf neem dan gerust contact met ons op!