Van oudsher werd ERP software in licentie structuur verkocht. Het karakter van ERP software verandert door de opkomst van Software as a Service (SaaS). Bedrijven nemen geen compleet ERP pakket in huis, maar huren slechts de modules die ze nodig hebben.  Uitbreiden en inkrimpen en het voordeel van variabele kosten zijn de belangrijkste overweging hierin en ook mogelijk met SalesManager online.

Tegenwoordig wordt bedrijfsinformatie steeds vaker wordt gedeeld buiten de bedrijfsmuren. Denk aan het delen van voorraad informatie met dealers via een portal of het ontvangen van  E-facturen van je leveranciers. Maar ook zelf digitaal factureren en versturen van UBL bestanden van de verkoop factuur voor automatiche verwerking door uw klanten.

Wanneer je informatie deelt met zogenaamde ketenpartners maakt iedereen in de keten betere beslissingen, je spreekt dan van ketenoptimalisatie. Onze Business consultants voeren regelmatig optimalisatie trajecten uit bij nieuwe en bestaande klanten om te zien of de gehanteerde werkwijzes nog optimaal zijn en waar optimalisatie mogelijk is.

Hieronder de SalesManager Online Saas architecture:

saas archtecture.jpg

SAAS architecture

Windows 2008 R2 Web Server

Windows 2008 R2 Database Server

Web Site Monitoring (Websitepulse)

Verisign Extendend Validation SSL

UltraDNS DOS attack prevention

IDS (Intrusion Detection System)

IPS (Intrusion Protection System)

Off-site backups

CO2 neutral environment