Inkomende goederen kunnen simpel geboekt worden in SalesManager ERP. Dit kan met een barcodescanner of met de hand. Vanuit de inkooporder kan het systeem suggereren waar de goederen geleverd moeten worden. De magazijnmedewerker hoeft alleen de aantallen te controleren. Wanneer deze kloppen kan de medewerker op de button klikken en de rest van de goederen wordt automatisch als volledig ontvangen geregistreerd door SalesManager Handel. De voorraadpositie wordt ook meteen op de grootboekrekening in de financiële administratie aangepast.

SalesManager Online kan ook afdwingen dat er bij binnenkomst van goederen een kwaliteitscontrole plaats vind bijvoorbeeld vanwege ISO. Ook kan er afgedwongen worden dat serienummers worden genoteerd bij de ontvangst van goederen.

Het beheren van de inkomende goederen?

De producten in transport van de ene locatie naar een andere locatie zijn in principe nog niet beschikbaar voor verkoop. Ze staan wel vermeld in de totale voorraad. Hier houdt SalesManager Online rekening mee. Het alleen weten dat producten in transit zijn gezet is niet voldoende. Je wil te alle tijde weten of je bijvoorbeeld een spoed uitlevering aan een klant zou kunnen doen. Deze informatie is eenvoudig uit SalesManager ERP te halen. Iedere aanpassing op de voorraad wordt bijgehouden in de voorraad log. In SalesManager ERP wordt onder andere aangegeven op welke datum, voor welke relatie, vanaf welke locatie en door wie er een aanpassing op de voorraad heeft plaats gevonden. Er wordt veel informatie weergegeven, waarbij je door het gebruik van iconen steeds alles met één oogopslag overziet. Je kunt de informatie ook filteren of sorteren op bijvoorbeeld locatie of artikelgroep.