Kies je met voorraadmanagement voor het bijhouden van losse onderdelen óf van de geassembleerde producten? Zorg dat je niet hoeft te kiezen en maak beiden mogelijk. Ook wanneer onderdelen in meerdere producten terugkomen of indien er een bewerking nodig is bij een leverancier.

Assemblage proces

SalesManager ERP wordt standaard geleverd met de mogelijkheid om te assembleren. De assemblage combinatie wordt ingevoerd bij het hoofdproduct oftewel het uiteindelijk uit te leveren product. Wanneer je opdracht geeft tot assemblage worden de benodigde artikelen doorgegeven aan het magazijn. Als de assemblage klaar is worden de onderdelen afgeboekt en het assemblage artikel wordt opgeboekt in de voorraad. De assemblage kan ook gedaan worden op het moment van picken van de artikelen.

Van eenvoudig tot complex

Assemblage kan beperkt zijn tot een eenvoudige handeling van 2 artikelen bij elkaar voegen tot bewerkingen door een eigen bedrijfsonderdeel of extern. Ook het proces van bestellen via het genereren van besteladvieslijsten wordt rekening gehouden met voorraad wat nodig is voor samengestelde producten.

Financiële afwikkeling

Na een assemblage veranderen natuurlijk de aantallen in de voorraad. SalesManager ERP houdt rekening met een verschuiving van de voorraadwaarde. Een geassembleerd product kan een hogere prijs hebben dan de som van de onderliggende producten. Deze mutaties worden geregistreerd en doorgezet naar de boekhouding. Zo ben je precies op de hoogte hoeveel geld er op de planken ligt.