Business Intelligence (BI) is het verzamelen en analyseren van bedrijfsinformatie. Hierdoor krijg je inzicht in de verschillende processen en worden kansen uitgelicht. Het is een onmisbaar middel om antwoord te krijgen op cruciale vragen die je concurrentievoordelen opleveren. Complexe data wordt eenvoudig handelbaar door visualisatie. Het wordt vaak geassocieerd met grote bedrijven, complexe implementatie en hoge kosten.

SalesManager BI powered by Qlik maakt business intelligence bereikbaar voor het MKB. 

SalesManager-BI-Orders.jpg

KPI's per proces

Bepaal de KPI’s en elke afdeling zie op een eigen dashboard hoe het er voor staat. Valt het aantal orders terug in een bepaalde maand? Klik dan door in het dashboard en je ziet bijvoorbeeld dat maar 1 product slecht loopt en je kunt maatregelen treffen. Toont het support dashboard dat een bepaald type meldingen te lang open staat? Dan kan de supportmanager besluiten om meer mensen van zijn team op deze meldingen te zetten. Net zolang tot het dashboard weer in het groen staat.

Visualisaties

Een plaatje zegt meer dan een duizend woorden en dat geldt ook voor business intelligence. Je bepaalt zelf wat voor plaatje het wordt. Is het een taartgrafiek of zijn het lijnen?

SalesManager-BI-Sales.jpg
SalesManager-BI-Warehouse.jpg

Doorklikken en nieuwe inzichten

Door data te visualiseren en hierop door te klikken kan je tot nieuwe inzichten komen. SalesManager BI biedt zicht op uitdagingen en kansen.