Over Kiwa

Kiwa is in 1948 opgericht door de Nederlandse waterleidingbedrijven en hun beide verenigingen, de VEWIN en de VWN. Sindsdien is Kiwa uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 4500 medewerkers en vestigingen in onder andere Nederland, België, Duitsland en Italië. Kiwa Certificatie en Keuringen is een compleet kwaliteitszorgbedrijf dat (inter)nationale opdrachtgevers terzijde staat bij het gehele certificatietraject. Dat varieert van het opstellen van normen, specificaties en beoordelingsrichtlijnen, tot certificatie in een groot aantal marktsectoren.

Het probleem

Kiwa wilde contacten onderhouden met allerlei klanten/relaties met daarbinnen verschillende contactpersonen. Daarnaast moest het mogelijk zijn om documenten zoals audit-rapporten, offertes, contracten en overeenkomsten via één systeem te kunnen bewaken.Per klant wordt geregistreerd welke aangeschafte producten zijn afgenomen om zo per onderhoudsovereenkomst beter overzicht te houden.

De oplossing

Kiwa koos voor ERP en CRM modulen van SalesManager Software. Op verzoek van Kiwa zijn een aantal specifieke aanpassingen gedaan rondom de certificerings projecten zodat het proces stuurbaar en inzichtelijk is. Er zijn diverse koppelingen met SalesManager uitgerold binnen de organisatie zoals met Coda voor de financiele administratie, Livelink voor Document Management en Portals voor de klanten van Kiwa.

Verbeteringen

  • Enorme tijdsbesparing dankzij automatisering

  • Eenvoudig documentatie opslaan en raadplegen

  • Inzicht in onderhoudscontracten en rapporten

  • Probleemloze planning en verwerking van afspraken