Januari 2018

Er lag de nodige druk op het projectteam van Apply en de mensen van SalesManager Software. Het contract op het lokaal draaiende Exact liep af en de wens was om naar SaaS toe te gaan met SalesManager Online in combinatie met Twinfield voor de boekhouding.

De overgang naar een manier van werken met een ERP systeem en het overhalen van de data zorgde ervoor dat er rond de feestdagen door Apply is doorgewerkt. De software is in de lucht. De laatste facturen zijn uit Exact  gegaan en de link met Twinfield is actief.

Een reeks van punten specifiek  voor een telefonie aanbieder wordt aangepakt met SalesManager Online. Het gaat hierbij onder andere om de verwerking van de variabele gegevens, zoals CDR verbruik van providers. Verder ook het afletteren van bonussen op mobiele abonnementen en de vaste jaarlijkse controle van de KvK gegevens van klanten.

De verwachting is dat de medewerkers snel genoeg aan het systeem wennen. Het neemt veel handmatige en dubbele invoer weg en zorgt voor het terugbrengen van de interne communicatie.

Apply.jpg

De controller heeft al berekend dat het administratieve werk dagen minder met zich mee zal brengen. Hierdoor kan hij zich meer op het niveau van controller manifesteren. Vaste en variabele maandkosten worden automatisch samen gefactureerd. De tijd waarop de facturen de deur uit zijn en betalingen verwacht kunnen worden zal in veel gevallen met weken teruggebracht worden.

Voor de verkoopafdeling is het onder andere prettig dat offertes veel sneller gemaakt kunnen worden. Verder ook dat de overdracht naar het operationele team naadloos is.

Voor de operationele afdeling is het onder andere van belang dat er maximale greep is op de projecten, de inkoop strak geregeld is en er pro-actief met klanten kan worden omgegaan.

Gepland is om na een paar maanden draaien met SalesManager BI aan de slag te gaan. Met de inzichten uit deze business intelligence tool  ‘powered by Qlik’ kunnen weer vervolgstappen gezet worden voor de verdere optimalisatie van de business.