Haal het beste uit je software oplossing -

Om de radertjes van de verschillende bedrijfsprocessen zo vloeiend mogelijk te laten lopen is er een nieuw CRM of ERP pakket geïmplementeerd. Maar nu moet je ermee aan de slag. Door een goede werkmethode kan je nog meer uit je software oplossing halen.

Allereerst; laat je niet afschrikken door de vele opties en functies. Ga een leertraject in. Wellicht zijn er collega’s die al bekend zijn met het systeem die je op weg kunnen helpen. Misschien zijn er zelfs super-users aangesteld. Is er geen collega die je verder kan helpen? Wend je dan tot de helpdesk.

Waarschijnlijk zal je niet als enige met het systeem aan de slag gaan. Om het meeste uit de software applicatie te halen is samenwerking nodig. Nieuwe systemen wekken eerste instantie altijd weerstand op. Om te voorkomen dat werknemers zich uitgesloten voelen en zich tegen een nieuw systeem gaan verzetten is het belangrijk om ze erbij te betrekken. Zo staan alle koppen de zelfde kant op.

Een nieuw systeem wordt pas optimaal gebruikt wanneer iedereen op een afdeling er eenduidig mee werkt. Wanneer een deel van een afdeling het systeem niet gebruikt of de gegevens anders invult gaat het op een later stadium in de keten mis.

Spreek daarom onderling duidelijk af welke gegevens er wel en juist niet worden ingevoerd, opgeslagen of gearchiveerd. Beperk je niet tot alleen de eigen afdeling, maar informeer ook bij overige afdelingen.

Let op; Zorg dat de middelen het doel niet overstijgen. Gebruik alleen wat je nodig denkt te hebben. Gegevens opslaan die je niet gebruikt is niet alleen tijdverspilling maar zorgt er ook voor dat het overzicht verloren gaat.

 

Maakt het niet moeilijk voor jezelf. Let’s face it, iedereen is altijd druk. Er is geen tijd meer voor uitgebreide rapportages. Mensen willen de nodige informatie nu en het liefs op een serveerblaadje. Zorg dat je rapportages daar aan voldoen. Maak de verschillende rapportages simpel. Zorg dat je overzicht hebt op het geen wat voor jouw belangrijk is. Stel je dashboard zo in dat je meteen voor jouw relevante informatie krijgt. Wanneer je in één oogopslag de juiste informatie tot je beschikking hebt, kan je snel inspelen wanneer nieuwe ontwikkelingen zich voordoen.

 

Vergeet niet om de gegevens regelmatig te controleren en bij te werken. Zo blijft de database actueel. Is een relatie niet langer werkzaam bij een bedrijf? Meteen aanpassen!

Tenslotte, blijf leren en uitproberen. Alleen door trial en error kan je achterhalen welke manier van werken het beste bij je past.

Deel via


Laat als eerste een reactie achter.

Uw reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten.